skrzynia biegów może ktoś doradzi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daroo211
    Classic
    • 2010
    • 22

Hej

Dzisiaj nagle przestały mi działać kierunkowskazy oraz światła awaryjne.
    Sytuacja wygląda tak :
    - bezpieczniki ok migaczy i od świateł awaryjnych nie są przepalone nr2 i 39 z rysunku .
    - przy zamykaniu auta z pilota palą się migacze
    - przy przekręconym kluczyku i próbie uruchomienia migacza lub świateł awaryjnych te 2 funkcje nie działają

Co może być przyczyną ?
    Kolega sugerował mi, że to może przekaźnik ?

Dzięki za pomoc.
  • adrianst5
    Drive
    • 2009
    • 68

Jak w temacie walneła mi skrzynia biegów podobno normalna usterka czyli jak to powiedział mój mechanik "nit wybił dziurke w obudowe od strony silnika, olej wyciekł i skrzynia do wymiany". Ja tym samochodem do niego dojechałem biegi wchodzą normalnie, prawda taka że olej cały wyciekł bo gwizdało łożysko na 5'tym biegu, ale że musze kupić nową skrzynie koszt to ok. 1300zł. sama skrzynia montaż +200 ;/. widziałem te skrzynie, no rzeczywiście dziórka jest-mała od strony silnika, podobno to normalna usterka przy tych skrzyniach i przy tym silniku... nie wiem, mam na blacie co prawda 150000 km. ale czy to już czas na skrzynie ?? No właśnie i teraz potrzebuje POMOCY czy zna ktoś zakład który regeneruje taką skrzynie ??
    Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...

Komentarz

• rss
      L&K
      • 2009
      • 1098

jak wywalilo dziure (nawet mala) to obudowa jest do wymiany.
      przelozenie bebechow do innej to juz sporo roboty i koszt.
      spawanie obudowy to tez kiepski pomysl (moze pokrzywic sie obudowa) i na samochodzie moze to byc niewykonalne ( zdjecie skrzyni - koszt)

na takim rzezbieniu zaoszczedzisz MOZE pare stow .... zastanow sie czy warto.
      kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• adrianst5
        Drive
        • 2009
        • 68

Zamieszczone przez rss
        jak wywalilo dziure (nawet mala) to obudowa jest do wymiany.
        przelozenie bebechow do innej to juz sporo roboty i koszt.
        spawanie obudowy to tez kiepski pomysl (moze pokrzywic sie obudowa) i na samochodzie moze to byc niewykonalne ( zdjecie skrzyni - koszt)

na takim rzezbieniu zaoszczedzisz MOZE pare stow .... zastanow sie czy warto.
        no taki jest też mój tok myślenia tylko jest jednak argument za naprawą a mianowicie nigdy nie wiem na co trafie... ale to chyba ryzyko zawodowe używania szkodników jest szkoda bo miałem zimówki kupić ;/ dzięki to szukam skrzyni.

P.S.
        Tak dla przyszłych forumowiczów z takim uszkodzeniem w aso chcą za to 12koła... ręce mi opadły jak to usłyszałem bo moja oktawia jest warta pewnie tyle i to zatankowana, zostałem jednak pocieszony w 2009 taka naprawa to koszt prawie 20 tyś. eh...
        Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...

Komentarz

Pracuję...